‘Een week mama, een week papa?’ Kinderen ondersteunen bij scheiding

Bijscholing voor wie gezinnen begeleidt en ondersteunt
Erkend door de Federale Bemiddelingscommissie als vijf uren permanente vorming per lesdag

Claire Wiewauters – vrijdagen 10 & 17 februari 2017
In deze tweedaagse bijscholing staat het kindperspectief centraal. We bekijken het signaalgedrag van kinderen in diverse leeftijdsperiodes en schetsen krijtlijnen voor het omgaan met ‘moeilijk gedrag en moeilijke gevoelens’ bij kinderen. We bekijken hoe volwassenen tijdens crisisperiodes een betrouwbaar kader kunnen bieden aan kinderen en jongeren.
Deze bijscholing richt zich tot bemiddelaars, leerkrachten en iedereen die zich als professional of vrijwilliger inzet voor een goede ondersteuning van kinderen in crisisperiodes.
Deze opleiding kunt u ook op maat van uw team aanvragen.

LESGEVER
Claire Wiewauters, pedagoog, psychotherapeut en mede-auteur van ‘Een week mama, een week papa? Wat kinderen bij een scheiding écht nodig hebben’ (Lannoo, 2014)

DATA
vrijdagen 10 & 17 februari 2017, 9u30 – 16u