Prentenboek over hoe een gezin leert omgaan met een echtscheiding

Met Papa is te groot voor ons huis schrijft Yoeri Slegers een prentenboek over echtscheiding. Met een tekst die alleen het essentiële zegt, en sterke, bewust gekozen beelden, maakt hij een uniek prentenboek dat blijft nazinderen.

Yoeri: ‘Het is niet gemakkelijk om sterke prentenboeken te vinden over het thema echtscheiding. Vaak zijn ze heel rechttoe rechtaan, met weinig beeldspraak. Ik voelde vanuit de praktijk dat hier nood aan was. En zelf had ik ook de nood om hierover te vertellen op mijn eigen manier.’

Hoe is hij als illustrator hier dan aan begonnen? ‘Ik heb altijd met een beeld in mijn hoofd gezeten: een vaderfiguur die net paste in een huisje. Triest en uitzichtloos, wachtend op de laatste centimeter groei die alles zou doen ontploffen. Ik wou een verhaal maken waar je alles zag. Hulpeloosheid, uitzichtloosheid, verdriet, vastberadenheid, kwaadheid en zelfs woede. Alles komt niet goed, het wordt gewoon anders. En gewoon is niet altijd goed.’

 

  •  Teder en liefdevol verhaal
  • Maakt echtscheiding bespreekbaar
  • Met kleurrijke en vrolijke illustraties

Over hoe een gezin moet wennen aan een scheiding.
Vroeger was er plaats genoeg in ons huis voor iedereen. Maar op een dag veranderde alles. Papa werd te groot. ‘Het zat er al een tijdje aan te komen,’ zei mama zacht. ‘Er is geen ruimte meer voor leuke dingen.’ Papa kon niet blijven. We moesten even wennen, maar toen werd het beter. Voor iedereen.

Papa is te groot voor ons huis
Yoeri Slegers
prentenboek
isbn 978-94-6291-204-5 * 5+ * 32 blz. * 30 x 21,5 cm
Thema’s: familie, echtscheiding

Yoeri Slegers is geboren in Tongeren in 1985. Hij groeide op in het kleine dorpje Vliermaalroot, waar hij nog steeds woont. Hij studeerde Illustratieve vormgeving aan de Hogeschool Hasselt en kwam al tijdens zijn studie in contact met uitgeverij De Eenhoorn.

Yoeri maakte al verschillende boeken. Vorig jaar verscheen zijn eerste prentenboek, dat hij zelf schreef en illustreerde: Er zit een tijger in mijn tuin.

Yoeri speelt onderwaterhockey bij Orca Bilzen. Hij heeft een ongezonde interesse voor superhelden, blikken doosjes, lauwe zwembaden en grote drumstellen.

www.wix.com/yoeroi/yoerislegers
Bestellen kan via www.eenhoorn.be.

Wilt u een interview, een recensie-exemplaar of beeldmateriaal?

Contacteer me op elly.simoens@eenhoorn.be.